Hotstone massage:

Hotstone massage:

Hotstone massage heeft veel weg van klassieke massage.

Deze hotstone massage wordt gegeven met mooie, door de natuur afgeronde lavastenen. Deze hebben een temperatuur tussen de 45 en de 50 graden. Vanwege de warmte van de stenen werkt een hotstone massage vaak dieper door dan een gewone massage.

Door het kneden, wrijven en drukken op het lichaam wordt warmte geproduceerd en wordt de bloedsomloop verbeterd, terwijl daarnaast het lymfestelsel wordt gestimuleerd en het bloed met meer voedingsstoffen wordt verrijkt.

Via de tastzin werkt massage in op het zenuwstelsel en bevordert de circulatie en productie van het hormonale stelsel.

De prikkelingen op het centrale zenuwstelsel werken kalmerend en pijnverzachtend.

Lichamelijke klachten zoals verkramping of verstijvingen worden opgeheven. Massage in het algemeen, maar zeker een hotstone massage, kan in hoge mate bijdragen aan het voorkomen van talrijke kwalen en tot het bewerkstelligen van een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Bij het werken met warme stenen om nieuwe circulatiepatronen te bewerkstelligen en zo opstoppingen en blokkades te verminderen, kan er roodheid optreden, veroorzaakt door een snelle verhoging van de bloedtoevoer op die plaats. Door de warmte kan het bloed beter doordringen in het weefsel, waar het verkrampte en verstopte structuren verhelpt.